Uluitor. Un valet cu opt clase a făcut operații estetice în clinici cu pretenții din România! Dat de gol de asistente: Nu știe cum să se spele pe mâini și să își pună mănușile!

Un italian fără studii de specialitate s-a dat drept medic în România şi chiar a convins o clinică privată să-l lase să intre în sala de operaţie. Bărbatul cu doar 8 clase absolvite a primit în Italia o condamnare de un an şi jumătate cu suspendare, pentru o infracțiune asemănătoare, informează Digi24.

Bărbatul nu intra în sala de operație singur, așa s-a descoperit că este un chirurg fals. Asistentele au observat că acesta nici măcar nu știa să se spele pe mâini și să-și pună mănușile în mod corespunzător.

A fost făcută o sesizare la DSP și la Colegiul Medicilor și a început o anchetă. În plus, a fost demarată și o anchetă penală de către procurorii de la Parchetul General.

Bărbatul din Italia are doar opt clase absolvite și în România să dădea chirurg plastic. În țara lui, Matthew Mode (Matteo Politi - numele real) a fost condamnat pentru că a furat identitatea unui cunoscut medic și a pretins că este cardiolog.

Reacția Ministerului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a avut marți dimineață o primă reacție.

„Am aflat din presă despre caz. Nu a adus toate documentele. Ministerul Sănătății a analizat documentele pe care le-a adus, de fapt nu le-a adus personal. A avut o împuternicire. Și pentru că nu avea toate documentele nu a primit avizul, adică echivalarea diplomei. Sunt și alte țări care s-au confruntat cu astfel de probleme. Și sistemul public și sistemul privat trebuie să aibă aceleași reguli. Da, a operat în clinici privite cu o parafă. Dar parafa nu este de ajuns. Documentele pe care trebuie să le prezinți la angajare sunt identice. Nu cunosc câți pacienți, nu cunosc. Am cerut toate datele. Cei care l-au angajat, l-au angajat ilegal. Dar și aici va trebui să vedem.”, a spus Pintea.

Dat de gol de asistente: Nu știe cum să se spele pe mâini și să își pună mănușile
Deși nu știe nici cum se intră corect într-o sală de operații, hoțul de identitate a operat în cinci clinici din țară. Unele, spitale recunoscute. Eminentul chirurg britanic Matthew Mode se numește, de fapt, Matteo Politi, un italian din Veneția, cu doar opt clase absolvite, a cărui ultimă meserie documentată este aceea de valet de parcare!!! Deși nu are nici măcar examenul de Bacalaureat luat, ”Politi”, care a profitate de faptul că poartă același nume ca cel al reputatului chirurg, Luigi Vincenzo Politi, operează, de ceva vreme, în București. ”L-am văzut pe medic cum a intrat în grupul operator cu mâinile jos, și nu ridicate, așa cum e procedura! Am tresărit când mi-am dat seama că nu știe să-și pună mănușile!”, spun asistentele. Ultima operație a sa a avut loc la finele lui 2018, în clinica particulară ”Monza”.
Cu 20 de milioane de euro cifră de afaceri în 2018, Monza este unul dintre cele mai mari spitale private din țară.
 

Clinici cu pretenții din București l-au angajat fără să dețină actele doveditoare că este medic
Încă din 2016, „chirurgul englez” oferea un interviu pentru Click, în care se pronunța, ca specialist de clasă, în legătură cu presupusul implant mamar al cântăreței Andreea Bălan. Apoi, din martie 2018, Matthew Mode începe să opereze în București, în nu mai puțin de patru clinici: Euromedical, Prestige, MH Medical Group și Monza.
Cartea sa de vizită este impresionantă. A studiat in SUA și a lucrat în Marea Britanie, Spania, Italia și, acum, în România. CV-ul bărbatului de 38 de ani te copleșește, pur și simplu. Matthew Mode a studiat la UPMC Presbyterian Shadyside Hospital și la The Johns Hopkins University School of Medicine, facultate care de 125 de ani fixează standardul în învățământul academic medical al lumii. Spitalul universitar Johns Hopkins a fost ales, pentru 20 de ani la rând, cel mai bun spital din SUA.

Matthew Mode a obținut un aviz de la DSP!

Orice medic străin care practică în România e obligat să obțină avize de la două foruri: Colegiul Medicilor (CMR) și Ministerul Sănătății. Doar ambele acorduri, împreună, sunt valabile. În cazuri excepţionale, când medicul practică ocazional sau vine în România pentru a ţine cursuri, este suficient avizul CMR. Niciodată însă, nu poate lipsi avizul CMR. Cu alte cuvinte, clinicile care i-au permis lui Matthew Mode să opereze pacienţi nu au respectat reglementările legale, scrie Libertatea.

Colegiul Medicilor precizează că nu a eliberat niciun document care să-i dea dreptul să practice medicina în România falsului medic care a operat în mai multe clinici din ţară. De asemenea Colegiul Medicilor din Ronânia susţine demersul filialei Bucureşti de sesizare a organelor de urmărire penală.
"Colegiul Medicilor din România reafirmă  faptul că nu a eliberat niciun document care să confere presupusului medic dreptul de a practica medicina pe teritoriul ţării noastre. Conform verificării bazei de date întocmită în urma raportărilor colegiilor teritoriale,  comunicăm faptul ca Politi Matteo şi Mathew Mode nu figurează ca membri ai Colegiului Medicilor din România şi de asemenea nu a fost emis niciun aviz de practică temporară pe aceste nume", anunţă CMR, precizând că sustine demersurile legale demarate de Colegiul Medicilor Bucureşti, care s-a autosesizat cu privire la un posibil caz de exercitare fără drept a profesiei de medic şi a sesizat organele de urmărire penală, conform news.ro.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.