Video! Principele Radu la Nucșoara, pentru a susține înființarea Muzeului Elisabeta Rizea

Casă Regală a României susține familia Elisabetei Rizea pentru transformarea casei sale într-un muzeu al rezistenței anticomuniste. Pentru a-și arăta sprijinul, Principele Radu a fost marți în vizită la Nucşoara, în Argeș, la locuința celei care a devenit un simbolul al luptei împotriva comunismului.
Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat comuna Nucșoara, unde a fost musafirul strănepoților Elisabetei și ai lui Gheorghe Rizea, eroi ai rezistenței anticomuniste din România. 
Principele Radu susține iniţiativa familiei Elisabetei Rizea de reparare şi transformare a casei bătrâneşti într-un muzeu interactiv, un spaţiu dedicat memoriei celor care s-au opus comunismului.
Primarul din Nucșoara a prezentat proiectul de muzeu Consiliului Local.
Cu câteva săptămâni în urmă, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au primit o scrisoare din partea urmașilor Elisabetei Rizea, care informau Familia Regală despre fondarea, de către familie, a unei asociații care să ducă mai departe legământul, principiile și valorile pentru care Elisabeta Rizea și toți cei care au alcătuit rezistența armată din munți au luptat și și-au dat viața.
Majestatea Sa și Alteța Sa Regală doresc să încurajeze activitatea asociației, care intenționează să refacă gospodăria, cu casa și grădina străbunicilor, să organizeze expoziții, seminarii, tabere de creație și evenimente publice dedicate eroilor noștri contemporani.
La Nucșoara, Principele Radu a fost însoțit de profesorul universitar arhitect Augustin Ioan și de directorul Casei Majestății Sale Custodele Coroanei, dl Ion Tucă. Alteța Sa Regală a fost întâmpinat la gospodăria Elisabetei Rizea de primarul comunei Nucșoara, de reprezentanți ai Consiliului Local, de două generații ale familiei și de locuitori ai comunei.
Alteța Sa Regală a vizitat casa, cămările, beciul și grădina și a fost invitat să guste, în cerdacul casei, bunătăți de Paști pregătite de familiile strănepoților Elisabetei Rizea.
La începutul lunii mai va avea loc la Palatul Elisabeta o reuniune a asociației cu Casa Majestății Sale, pentru inițierea unui proces de sprijinire a refacerii casei a grădinii. Principele Radu intenționează să propună un parteneriat al asociației cu profesori și studenți ai Universității Naționale de Arhitectură și ai Universității de Studii Agronomice și Medicină Veterinară din București.
Elisabeta Rizea a fost nepoata unui fruntaş ţărănist, Gheorghe Şuţa, ucis de Securitate în 1948. Soţul ei, Gheorghe, a făcut parte din organizaţia de partizani „Haiducii Muscelului". Ani de zile, ea i-a ajutat cu hrană şi cu informaţii pe partizanii anticomunişti conduşi de Toma Arnăuţoiu şi Gheorghe Arsenescu. A fost arestată şi a stat 12 ani în închisorile de la Piteşti şi Jilava. A fost torturată, dar n-a divulgat niciodată nimic. Elisabeta Rizea a murit în urmă cu 15 ani, în octombrie 2003.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.