Video! Black Howk down! În centrul Bucureștiului, la câțiva kilometri de Guvern!

Imagini ca în filmele de acțiune. Unul din cele mai apreciate filme de acțiune se numește Black Howk Down. Ei bine, bucureștenii aflați în trafic pe Bulevardul Aviatorilor, dar și sutele de angajați de lângă o clădire de birouri din apropiere de TVR au fost martorii pe viu unui eveniment similar cu cel din film. Un elicopter militar american Black Howk a aterizat forțat, joi, în Piața Charles de Gaulle din București. Din momentul în care elicopterul a înregistrat probleme, pilotul a survolat bulevardul Aviatorilor unde a doborât și doi stâlpi de curent după care a reușit să aterizeze forțat în Piața Charles de Gaulle. Practic, pilotul a evitat o catastrofă. Asta, și cu ajutorul poliţiştilor de la Rutieră care au intervenit foarte prompt la faţa locului pentru a bloca traficul, astfel încât să faciliteze aterizarea elicopterului aparţinând forţelor americane, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Claudiu Costea.

“Dacă nu ar fi făcut lucru acesta, puteam să asităm la o tragedie”, a explicat reprezentatul Poliţiei.

El a adăugat că poliţiştii au solicitat sprijin prin dispecerat şi s-au prezentat foarte repede 10 echipaje de poliţie rutieră care au dispus măsuri de restricţionare a traficului.

Purtătorul de cuvând al MApN, Constantin Spînu, a precizat, joi, că elicopterul paticipa la un exerciţiu în vederea pregătirii evenimentelor de Ziua Forţelor Aeriene Române.

”În cadrul acestui zbor de antrenament, elicopterul de tip Black Howk a raportat o defecţiune tehnică ce a impus aterizarea de urgenţă. Din primele date, nu sunt pagube altele decât cele ce le-aţi văzut – sunt doi stâlpi care s-au dărâmat şi înţeleg că sunt două maşini atinse de aceştia în cădere. Nu sunt victime în urma acestui incident. Cauzele urmează să fie stabilite de o investigaţie comună, între Forţele Aeriene Române şi Armata Americană, autorităţile militare americane care deţin acest aparat de zbor”, a declarat acesta.

Reprezentanţii Parchetului Militar au deschis un dosar penal.

 Din cauza acestui incident, traficul este restricţionat complet joi între Piaţa Charles de Gaulle şi Statuia Aviatorilor şi parţial pe Calea Dorobanţilor, iar spre Arcul de Triumf se circulă pe un singur sens.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.