Video! Din cauza pericolului de prăbușire, de la 15 mai, se închide circulația pe podul de la Căteasca. Rute alternative

De la 15 mai 2022, se închide circulația pe podul peste râul Argeş de pe DJ 703B, km. 84+723, Leordeni - Căteasca. Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeş R.A., în calitate de administrator al drumurilor județene, informează participanții la trafic că, începând cu data de 15.05.2022, ora 00:00, se instituie închiderea circulației pe podul peste râul Argeş de pe DJ 703B, km. 84+723, Leordeni - Căteasca.
Această măsură s-a impus potrivit dispozițiilor art. 27 l it. c) din Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcții, coroborate cu concluziile raportului de expertiză tehnică întocmit cu privire la starea tehnică a podului, din care rezultă că podul se încadrează în clasa V de stare tehnică, respectiv CRITICĂ, fiind impropriu circulației pe drumurile publice.
Măsura a avut în vedere asigurarea siguranței în circulație a participanților la trafic fiind necesare măsuri urgente de reabilitare a podului, până la readucerea acestuia la starea tehnică de siguranță şi confort în trafic.

Președintele CJ Argeș Ion Mînzînă a explicat că instituția a acționat în instanță constructorul care a refuzat să efectueze lucrările de reparații, în ciuda faptului că lucrarea avea termen de garanție pe o perioadă de 50 de ani! În acest context, până când instanța nu dă o sentință definitivă, pe pod nu pot fi făcute nici investiții de consolidare.
 
Având în vedere situația creată, participanții la trafic că pot folosi următoarele rute alternative:
- D.N.7: Găeşti -Topoloveni -Piteşti - A l (Piteşti Est);
- Al (km.94) - DJ702G - cu varianta spre Piteşti: Căteasca - Coşeri - Catanele
-Al (km.106) şi varianta spre Găeşti: DJ702G - Căteasca - Răteşti -Tigveni –Pătuleni -Pătroaia Deal - Potlogeni Deal -Ioneşti -DN61 - Găeşti.
Participanții la trafic sunt rugați să respecte restricția instituită şi semnalizarea rutieră temporară. 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.