Video! Liceul Dinu Lipatti, premiat pentru campania împotriva adicțiilor

Liceul de Artă "Dinu Lipatti" Pitești a fost desemnat câștigătorul marelui premiu al concursului ContrAdicția Tinerilor - "Cel mai cool proiect de prevenire a adicțiilor este al liceului nostru" derulat de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Argeș. Este vorba despre un proiect de conștientizare și prevenție prin care Consiliul Județean Argeș prin DGASPC Argeș și celelalte instituții din cadrul ATOP, precum Inspectoratul Județean Școlar, Inspectoratul Județean de Jandarmi sau Inspectoratul Județean de Poliție l-au derulat în unitățile de învățământ din județ. Acest proiect a venit ca o continuare a campaniei împotriva bullying-ului derulată anul trecut și a atras ca parteneri și Consiliul Județean al Elevilor, dar și ONG-uri de tineret precum Interact Club Pitești, aflat sub egida Rotary Pitești, care de altfel a și contribuit prin premierea celorlalte licee care clasate pe locurile doi și trei - Colegiul Național "Vlaicu Vodă" și, respectiv, Liceul Tehnologic "Astra" .

La ceremonie au participat și consilieri județeni, precum și vicepreședintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu. "Cei care sunt cu adevărat marii câștigători sunt cei cărora acești tineri li s-au adresat. Consiliul Județean Argeș, ca de fiecare dată, sprijină astfel de acțiuni, realizate în parteneriat cu instituțiile partenere ATOP. Am înțeles că a fost o concurență acerbă, că au fost diferite proiecte, că au fost prezentate filmulețe de prevenție realizate chiar de tineri, ceea ce este foarte important pentru că acești tineri au conștientizat problema și au acționat în mod direct chiar către colegii lor. Consiliul Județean Argeș va susține genul acesta de proiecte care să conștientizeze tinerii cu privire la pericolele acestor adicții, mai ales că ne completează activitatea derulată de DGASPC pe această linie" - Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

"Am început anul trecut, cu partea de tineri de liceu cu bullying-ul am continuat acum cu această parte de adicții și mai ales cu prevenția lor, pentru că acest lucru intră în atribuțiile ATOP. În urmă cu 20 de ani predam la Facultatea de Asistență Socială o disciplină care se numea dependența de alcool și droguri. Nu mi-am imaginat nicio clipă atunci că vom ajunge ca drogurile, despre care atunci știam doar din ceea ce se întâmpla peste hotare, să constituie principalul pericol. Am început să tratăm tineri dependenți de droguri care ajung la urgențe în stare gravă. Ultimul caz a fost chiar acum trei zile, când am tratat cu elev venit la urgențe la Pediatrie" - consilier județean Viorel Enache, președinte ATOP Argeș.

"Ne-am bucurat foarte mult să vedem implicarea tinerilor în acest proiect. Nu ne-am concentrat doar pe partea de prevenție, ci și pe creativitatea cu care tinerii pot veni pentru a combate aceste fenomene. Răspunsul stă în noi! Schimbarea stă în noi!" - Ana Stan, președinte Consiliul Județean al Elevilor Argeș.

"Mă bucur foarte mult să văd o sală plină cu oameni cu aspirații, care vor să facă ceva și știu să facă acel ceva. Mă bucur că am fost alături de voi în acest proiect" - Bogdan Ivan Jr, președinte Interact Club Pitești.

"Sunt mamă a doi copii care au trecut, ca și voi, prin aceleași etape. Vă felicit și vă susținem pentru toate demersurile voastre și vă spun să fiți și să rămâneți oameni de bine și să fiți ancore pentru cei care au nevoie de voie" - Camelia Popa, trezorier Rotary Club.

"Amintiți-vă cât ne-am luptat împreună ca aceste proiecte să nu mai fie făcute de către adulți, ci de către tineri pentru tineri. Faptul că tineri ca voi au fost implicați anul trecut într-un proiect referitor la bullying înseamnă că voi, tinerii, ați înțeles care sunt problemele care vă vizează și că v-ați hotărât să luați și atitudine!" - Bogdan Ivan, consilier județean.

"Lăsați amprenta pentru colegii dvs prin ceea ce faceți dvs, prin puterea exemplului. Sperăm să vă avem parteneri în continuare și în alte proiecte. În orice moment simțiți nevoia să veniți către noi, vă rog să o faceți cu cea mai mare încredere. Avem nevoie de parteneri, de voluntari, de puterea exemplului dvs" - Tatiana Eftime, directorul DGASPC Argeș.

"Ceea ce am reușit a fost să implementarea acestei metode pe care școlile din Anglia și din alte țări de a da tinerilor posibilitatea de a găsi singuri metoda prin care să vă descoperiți singuri ceea ce vi se potrivește mai bine. Ca polițist, dar și ca mamă, nu cred că tinerii ne pot dezamăgi dacă le dăm infrastructura de care au nevoie. Calapodul de la care trebuie să pornim este acela de a ni se acorda încredere nouă, ca autorități, dar și vouă, tinerilor" - Cms. Sef Corina Georgescu, IPJ Argeș.

"Mulțumesc din partea Inspectoratului Școlar celor care au avut inițiativa acestei campanii împotriva adicțiilor. Noi vom continua să transmitem mai departe în fața elevilor și liceenilor mesajele pe care dvs le-ați transmis în cadrul acestui proiect" - prof. Minerva Elena Rizea, Inspectoratul Județean Școlar.

"Mulțumesc președintelui ATOP pentru invitația transmisă. Împreună cu colegii mei din compartimentul de Prevenire și Combatere a Criminalității am participat la cea mai mare parte dintre activitățile din cadrul campaniei, la ședințele de conștientizare și prevenire din cadrul unitților de învățământ și, cu sigurață, vom participa și la celelalte proiecte" - Colonel Răzvan Vîlcu, prim-adjunct IJJ Argeș.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.