Video! Momentele comuniste de la Simfonia Lalelelor, criticate în toată presa centrală

A fost nevoie să vină în Pitești premierul României ca toată lumea din această țară să înțeleagă cât este de retrogradă mentalitatea conducerii administrative a acestui oraș. Sigur, de vreo 20 de ani încoace, nu s-a schimbat absolut nimic în organizarea Simfoniei Lalelelor. Doar standurile cu mâncare au fost mutate și au mai apărut 2-3 care alegorice. Și aici, am avut noroc cu olandezii care nu ne vor în Schengen. În rest, copiii de la școlile și liceele din Pitești și, în ultimii ani, și din alte părți ale județului sunt puși, parcă pentru a-i da exemplu dictatorului Coreei de Nord Kim Jong-un, să treacă prin fața părinților și ai oficialităților, indiferent de vreme. Copiii sunt puși să pregătească momentul cu vreo 2 luni înainte, numai numai să iasă totul minunat în fața celor veniți de la centru. În primul rând nu este vina copiiilor. Majoritatatea lor se bucură pentru faptul că sunt parte în acest eveniment. Ideea este că organizatorii nu fac nimic pentru bucuria acestor copii.  

După decăderea lui Tudor Pendiuc ca urmare a dosarului penal Publitrans, liderii de la centru și ambasadorii au cam evitat Piteștiul. Acum, Viorica Dăncilă a dat curs invitației, și alături de ea și vicepremierul Grațiela Gavrilescu și ministrul de interne Carmen Dan. Bașca încă vreo 10 ambasadori. Ce au făcut primăria Pitești cu onor primar Cornel Ionică și viceprimarii Laurențiu Zidaru și Apostoliceanu? Păi au înghesuit ambasadorii și restul invitaților din afară în sala unde mai oficiau căsătorii civile. Nu tu protocol, nu tu conferințe de presă, nu tu nimic. 
Apoi, cum Viorica și Carmen au întârziat, au mai băgat încă o rundă invitații în sala primăriei. Asta în timp ce prostimea, de la spectatori la copiii, îi așteptau pe toți în soare. Totul, culminat cu gestul eroic al Simonei Bucura Oprescu are a îmbrobodit-o pe Viorica, venită la costum, cu o maramă din Argeș. Mai să îi strice coafura primului-ministru, care și-a luat năframa și a pus-o în jurul gâtului. În sfârșit, sutele de copii au primit verde să defileze prin fața autorităților, care, stinghere, au aplaudat efortul micuților. 

Totul a culminat cu gestul unei profesoare care și-a obligat practic o fetiță să facă o serie de exerciții de gimnastică fix pe granitul știrb din fața Primăriei, în ciuda riscului real al unei accidentări. Apoi...aplauzele și strigatul numelui lui Cornel Ionică din partea unor aplaudaci de partid...Urât!... Parol!

Și, bomboana de pe coliva festivismului, discursurile lipse de sens ale oficialităților, înainte de deschiderea expoziției de la Casa Cărții. Care oficialități, ce puteau să spună: ce frumos e Piteștiul, ce frumoși sunt piteștenii, ce frumoase sun florile! După care, au tulit-o, elegant, de a rămas Ionică singur cu ai noștri să taie panglica.

Să ne înțelegem: nu este vina Vioricăi Dăncilă, a ministrului Carmen Dan sau a Grațielei Gavrilescu că au venit. Nu e vina lor că ai noștri conducători sunt anacronici, sunt cu imaginile comuniste de când erau ei mici și defilau pentru iubitul conducător! Nu e vina lor că au fost puse în posturi ridicole. Nici a lor nici a ambasadorilor. E vina acestor conducători, votați! Nu i-a dus capul într-un sfert de secol ca, dacă tot vor să scoată copii pe stradă, să nu îi pună să defileze precum șoimii patriei sau pionierii. Măcar să facă fiecare școală un car alegoric care să îi reprezinte. Nu mai zicem că săracii copii, veniți din Pitești sau din alte localități, nici măcar nu au primit drept cadou o vizită gratuită la Zoo sau la Muzeul Județean. Pur și simplu au fost cărați în centru ca să se ploconească cadrele didactice sau directorii în fața celor care le asigură bugetul. Și pentru ca șefii îi mari de la Pitești, pentru că sunt atât de mici în caracter și în creier, să se ploconească în fața șefilor ăi mari de la București. Care uite așa, au ieșit ca fiind niște comuniști notorii. Deși, poate nu sunt. Că doar nu ei au organizat toată manifestarea asta.... Deși le-au mulțumit doamnele tare frumos lui Ionică pentru reușită.  

PS: S-ar părea că mustața lui Liviu Dragnea s-a cam zbârcit când a văzut ce a ieșit la Pitești. Și umblă vorba că alde Ionică și-o va fura rău după ce le-a făcut de râs pe doamnele preferate ale lui Dragnea, care altfel, a lipsit de la eveniment, deși a fost la Pitești cu o zi înainte. 

 

Sursa video: Recorder

 

https://www.youtube.com/watch?v=zHwf-HM--Q8&feature=youtu.be

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.