Video! Parada de aur a Faraonilor! Moment incredibil în Egipt!

22 de mumii aparținând unor regi și regine ale Egiptului antic au traversa sâmbătă capitala Egiptului, Cairo, în cadrul unei procesiuni care a stârnit deja multă emoție în rândul opiniei publice.

„Parada de Aur a Faraonilor” a însemnat mutarea celor 22 de mumii regale, dintre care 18 ale unor regi şi patru ale unor regine, de la Muzeul din Cairo, unde au fost adăpostite mai bine de un secol, la sediul Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene, pe un traseu de 5 kilometri.

Mumiile au fost transportate în ordine cronologică, fiecare într-un car decorat în stil faraonic care purta numele respectivului suveran. Nu au lipsit nici carele de lupte speciale.

Faraonul Seqenenre Taa (secolul al XVI-lea î.e.n.) din dinastia a XVII-a a deschide cortegiul, care va fi închis de Ramses al IX-lea (secolul al XII-lea î.e.n.) din a XX-a dinastie.  Printre vedetele paradei,  Ramses al II-lea şi Hatshepsut. La intrarea în noul muzeu, faraonii au fost întâmpinați chiar de președintele Egiptului.

Înainte de paradă, mumiile au fost plsate în recipiente speciale umplute cu azot, pentru a nu fi deteriorate, în timp ce organizatorii au dat asigurări că în noul muzeu controlul temperaturii și umidității va fi chiar mai bun decât în ​​vechiul muzeu.

Evenimentul s-a dorit a fi și o încercare de readucere în atenție a turismului, care reprezintă o importantă sursă de venit în Egipt, însă industria.a fost grav afectată de pandemie.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.