Video! Regina Elena, reînhumată la Catedrala Curtea de Argeș. Regina Mamă își doarme somnul de odihnă acasă

Regina Mamă Elena a fost reînhumată sâmbătă în Noua Catedrală Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş, la 71 de ani de la plecarea în exil şi la 37 de ani de la decesul ei.

Sâmbătă, în jurul prânzului, a fost oficiată slujba înmormântării în ctitoria Sfântului Neagoe Basarab, de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale, Arhiepiscopul Varsanufie al Râmnicului şi Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.

La slujbă au asistat Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Principele Radu, Principesa Sofia, Principesa Maria alături de Ducele Amedeo de Aosta, Principesa Mafalda, fiica Ducelui De Aosta, şi Lord Peter Rosslyn, şeful Casei Principelui de Wales şi Ducesei de Cornwall. Au fost prezente și alte oficialități, precum fostul președinte Emil Constantinescu, oameni din administrația județeană și locală, primarul Constantin Panțurescu de la Curtea de Argeș, șeful Jandarmeriei Argeș, Gheorghe Lupescu. De altfel, Jandarmeria Argeș s-a comportat ireproșabil. Cei peste 1000 de oameni care au asistat la ceremonia reînhumării nu au trecut prin niciun incident. Totul a fost cu adevărat demn de un eveniment oficial sobru. 

În încheierea ceremonialului, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon a citit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel intitulat: „Regina-Mamă Elena a României. O lumină a credinţei întărită prin suferinţă”.

Sicriul a fost purtat pe umeri de militari ai Brigăzii de Gardă Mihai Viteazul până la Noua Catedrală Arhiepiscopală unde a avut loc ceremonia de reînhumare.

Ceremonia îngropării a avut loc în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. La momentul intrării sicriului în criptă au fost trase 21 de focuri de armă, iar Muzica Militară a intonat Imnul Naţional şi Imnul Regal.

După încheierea ceremoniei funerare Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a ieşit din catedrală cu stindardul Reginei-Mamă şi l-a oferit Aghiotantului Regal, pentru a fi expus ulterior în muzeul de la Săvârşin.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.