Video! Un MiG 21 Românesc și un elicopter, prăbușite în Constanța!

Flota aeronautică de luptă a României se prăbușește și fără să fim în război. Un MiG 21 plecat în patrulare s-a prăbușit, iar elicopterul trimis pentru a salva eventualii supraviețuitori s-a prăbușit și el la o distanță de aproximativ 1 kilometru de locul unde a căzut avionul. Costi Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN, a confirmat, miercuri seara, la B1 TV, moartea celor cinci militari din elicopterul plecat să caute epava avionului MIG în Constanța.

”Elicopterul s-a prăbușit la un km distanță de locul în care a căzut avionul. Oamenii din zonă au văzut o explozie, dar a fost o explozie de la sol. Sperăm că pilotul s-a catapultat și este în viață. Salvatorii îl caută.

 Nu avem alte indicii ale prăbușiri decât că din cauza vremii proaste și a stării MiG-ului. Excludem, în acest moment, nu avem nicio dovadă, spațiul aerian este supravegheat și nu poate să treacă nimic neobservat.”, a spus Vasile Dîncu la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Miercuri seara, la ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei, anunță Ministerul Apărării Naţionale. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

Un elicopter IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44, anunță MApN. Elicopterul s-a prăbușit, fără a fi cunoscute cauzele, iar cei 5 soldați de la bord au murit.

Costi Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN, a confirmat, miercuri seara, la B1 TV, moartea celor cinci militari din elicopterul plecat să caute epava avionului MIG în Constanța. "O seară neagră pentru Armata Română. Toți cei 5 membri au fost găsiți morți. Se caută în continuare pilotul. Sunt condiții delicate în zona Dobrogei", a spus reprezentantul MApN.

 

 

Bogdan Bola -0:10 Apasă pentru a vedea pe Facebook www.facebook.com/watch/?v=1128285557905917 Porneşte la Porneşte la : Facebook Messenger WhatsApp Twitter Află mai multe despre încorporarea clipurilor video de pe Facebook accesând site-ul pentru dezvoltatori. Cod de încorporare

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.