Video! Vocea trupei Compact, Leo Iorga a murit. A luptat impotriva cancerului timp de opt ani!

Fostul vocalist al trupei Compact, Leo Iorga, a murit la vârsta de 54 de ani. De 8 ani se lupta cu o boală necruţătoare, cancerul. În ultima perioadă, starea lui de sănătate se agravase.

Leo Iorga cochetează cu muzică rock încă din adolescență și, la 14 ani, devine toboşar în trupa Liceului "Ioan Slavici" din Arad, acolo unde s-a născut.

Din 1982, timp de șase ani, cântă cu diverse trupe alături de care, pe lângă tobe, îşi exersează vocea. Este anul în care întră în atenţia trupei timișorene Cargo, pentru care devine solist vocal. În acelaşi an '88, Leo se alătură trupei Compact.

Urmează aproape nouă ani de glorie. Festivalul Rock din 1992 aduce lui Leo Iorga șansa de a fi pe aceeași scenă cu nume mari ale rockului mondial, precum Uriah Heep. A urmat o serie de concerte, iar timbrul vocal unic avea să-l transforme într-o legendă națională.

Anul 2011 îi aduce o veste cumplită. E diagnosticat cu cancer. Leo, însă, a mers mai departe și n-a renunțat la scenă. A luptat pentru viața lui, însă în ultima perioadă starea lui de sănătate s-a agravat.

În peste 30 de ani de activitate muzicală a dat viață unor melodii precum: 'Singur în noapte', 'Să te gândești la mine', 'Toamnă în sufletul meu' ori 'Mă voi întoarce'.

Leo Iorga a fost internat în mai multe spitale şi a suferit câteva intervenții chirurgicale. Ultima apariţie pe scenă a fost la sfârşitul lunii septembrie când, la Arenele Romane, a fredonat refrenul piesei "Mă voi întoarce", melodie care a făcut senzaţie în anii '90.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.