Vizită în Argeș a Consulului Onorific al României la Sölvesborg - Suedia

Astăzi, 5 octombrie, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru BUGHIU, a primit vizita Consulului Onorific al României la Sölvesborg - Suedia, dr. Olivia Costea, și a cunoscutului regizor Zoltan Schapira - director artistic al Asociației “Cultura fără Frontiere”.

 Între județul Argeș și județul Blekinge din Suedia există relații de cooperare, în special, în domeniul cultural, încă din anul 2014, atunci când a fost semnată o declarație de colaborare.
 De-a lungul timpului, au fost derulate mai multe proiecte comune, prin instituțiile de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean Argeș. Este vorba de trei spectacole realizate la Teatrul Alexandru Davila, dintre care piesa „O scrisoare pierdută”, ce a culminat cu un turneu de succes în Scandinavia, și un spectacol realizat la Centrul Cultural Județean Argeș, în urmă cu trei ani.
 În centrul discuției au fost posibilitățile de colaborare în domeniul cultural și diplomatic, care includ atât Teatrul Alexandru Davila, cât și celelalte instituții de cultură aflate în coordonarea Consiliului Județean Argeș.
 Unul dintre subiectele abordate a fost spectacolul „BRÂNCUȘI, MON AMOUR!, o coproducție româno-suedeză, care îi are în prim plan pe cei doi artiști protagoniști, Claudia Motea și Felix Goldbach, managerul Teatrului Alexandru Davila Pitești. Spectacolul a avut premiera la Karlskrona în Suedia la mijlocul lunii august și s-a bucurat de un succes fulminant în rândul publicului din Diasporă. Din acest motiv, se dorește o continuare a acestei inițiative, evenimentul fiind inclus în lista activităților dedicate aniversării a 10 ani de la deschiderea Consulatului Onorific din Sölvesborg în toamna acestui an.
 De asemenea, un alt proiect ce se intenționează a fi pus în practică în colaborare cu Teatrul Davila este o piesă a scriitorului suedez August Strindberg, ce va fi promovată anul viitor de Ziua Națională a Sudiei, pe 6 iunie.
Totodată, prin implicarea partenerilor suedezi, volumul “CONTRIBUȚII PRIVIND RELAȚIILE ROMÂNO-SUEDEZE DE-A LUNGUL VREMII”, semnat de domnul Sevastian Tudor, lansat astăzi la Muzeul Județean Argeș, va fi tipărit în limba suedeză și va fi promovat la Biblioteca Regală și la Institutul Cultural Suedez.
 În cadrul întâlnirii au mai fost discutate și posibile proiecte privind energia verde, precum și încheierea, în acest sens, a unor parteneriate între autoritățile publice locale.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.