Vor suna sirenele în Argeș! Exercițiu ISU de mare amploare

By Aprilie 18, 2017 3530

Miercuri, în Argeș, vor suna sirenele! Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va desfășura începând de marţi, 18 aprilie, un amplu exercițiu, la nivel național, pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă – PROCIV 2017.
Astfel, în perioada 18-21 aprilie, în localități din țară va fi declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice, anunță IGSU.

 
”Pe 18 aprilie, când vom auzi primele sirene, ne vom întreba ce înseamnă ele. De aceea, am pregătit acest infografic care explică tipurile de alarmă.  Vă reamintim că între 18-21 aprilie va avea loc un exericițiu #PROCIV2017 în care vor fi testate sirenele din toată țara. #SHARE ca sa nu fim luați prin surpindere”, a informat pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.