Zi liberă Recensământ 2022: Cum se acordă şi cine beneficiază de liberul pentru autorecenzare?

Recensământul Populației și Locuințelor din România a început pe 14 martie, pentru prima dată în istorie întregul proces fiind complet digitalizat. Timp de două luni, are loc etapa de autorecenzare prin care fiecare cetățean va completa online chestionarul de recensământ. Etapa se desfășoară până pe 15 mai, urmând ca apoi să aibă loc recensământul fizic, cu prezența recenzorilor în teren, la acele adrese unde nu s-a făcut autorecenzarea.
Angajații care participă la etapa de autorecenzare online au drept să primească o zi liberă plătită, acordată de angajator, însă doar după completarea formularului de autorecenzare, nu în avans.
După completarea chestionarelor, în decurs de maxim 7 zile acestea sunt validate, după care se generează Dovada de autorecenzare, care poate fi descărcată din site-ul www.recensamantromania.ro, pe baza CNP-ului personal. Ziua liberă poate fi luată în decurs de un an, de la data realizării autorecenzării.
Ziua liberă plătită se primește indiferent dacă persoana s-a autorecenzat acasă sau la punctele ARA (autorecenzare asistată)!
La nivelul orașului Mioveni activitatea de autorecenzare online asistată (ARA), se desfășoară în următoarele puncte de lucru:
• Sediul Primăriei orașului Mioveni – Casa Căsătoriilor;
• Clădirea Multifuncțională din satul Colibași, str. Colibași nr. 29 A;
• Clădirea Multifuncțională din satul Făgetu, str.Mănăstirii nr.81B;
• Fostul sediu al Școlii Clucereasa, satul Clucereasa nr. 9;
• Casa de Cultură Racovița, satul Racovița, str. Nicolae Racoviceanu nr. 110.
Programul de lucru este de luni până duminică, iar relații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0730.444.754.
Informații generale privind recensământul se găsesc în prezent pe pagina de internet http://www.recensamantromania.ro.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.