A murit Ilie Bărbulescu, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, în 1986. Fostul campion al FC Argeș a murit în somn. Era consilier local

Ilie Bărbulescu, jucătorul cu care Steaua câștiga, în 1986, Cupa Campionilor Europeni, la Sevilla, după finala istorică cu Barcelona, a murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la numai 62 de ani. Bărbulescu era consilier local la Pitești, din partea PMP.

Trupul neînsufleţ a fost depus la Catedrala Sfântul Andrei din cartierul Trivale. Înmormântarea va avea loc marţi, 4 februarie, la ora 12.00. Înainte de a fi înhumat, sicriul cu trupul celebrului frobalist va trece şi pe la stadionul Nicolae Dobrin pentru ca suporterii alb-violeţi să-şi poată lua adio de la fosta glorie a fotbalului argeşean.

Bărbulescu (62 de ani) ar fi trebuit să participe la data de 15 februarie la un eveniment fotbalistic – un meci de gală între starurile Gloriei Buzău și ale României – și chiar discutase cu ex-fotbaliști din Pitești pentru a stabili detaliile deplasării la Buzău.

Bărbulescu a fost găsit mort în locuința sa, iar pe trupul său nu ar fi semne de violență. Cel mai probabil, Bărbulescu a murit în somn, în urma unui infarct. Poliția a deschis un dosar penal pentru a lămuri modul în care s-a produs decesul. Acesta nu era cunoscut cu probleme cardiace, motiv pentru care se va deschide, conform legii, un dosar. Momentan, este așteptat rezultatul medicilor.

Ilie Bărbulescu a fost component al echipei Steaua București, dar a fost campion al României și cu FC Argeș, în 1979.
Vestea că Ilie Bărbulescu a decedat în somn, în urma unui stop cardio-respirator, a fost anunțată și pe pagina de facebook a celor de la FC Argeș, echipă pentru care a evoluat din 1974 și până în 1982.

Cea mai mare parte a carierei și-a petrecut la FC Argeș, între 1974-1982 și în sezonul 1987-1988. Ilie Bărbulescu a mai evoluat pentru FC Olt Scornicești, Petrolul, Dacia Pitești și Callatis Mangalia. Fundașul stânga a strâns și 5 selecții în prima reprezentativă a României.

Ilie Bărbulescu a fost decorat în anul 2008 cu „Meritul Sportiv clasa a II-a” de președintele Traian Băsescu, pentru aportul adus la câștigarea celui mai important trofeu din istoria fotbalului românesc.

Ilie Bărbulescu este al doilea component al echipei câștigătoare din 1986 care moare, după Lucian Bălan, trecut la cele veșnice pe 12 noiembrie 2015.

Născut: 24.06.1957 (Pitești)
Post: fundaș sau mijlocaș lateral

Debut în Divizia A: 09.11.1974, FC Argeș Pitești – FCM Reșița 1-1
Debut în Cupă: 13.11.1974, Universitatea Cluj – FC Argeș Pitești 1-0
În prima ligă a jucat în 357 de partide și a înscris 22 de goluri. În Cupă a jucat de 24 de ori și a înscris trei goluri.
A câștigat 4 titluri (unul cu FC Argeș, trei cu Steaua) și 2 cupe (ambele cu Steaua)

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.