Exclusiv video! Argeșul ar putea găzdui o competiție de Rally Cross în parteneriat cu Federați din Moldova

By Noiembrie 02, 2017 1542

La Câmpulung am putea avea, anul viitor, o competiție de rally cross la care să participe și experimentații piloți din Moldova. Zeci de sportivi din mai multe țări au concurat pe pista de la Colonița, de lângă Chișinău. Trei sportivi din Argeș au concurat în această arenă împotriva unor piloți cu mașini mult mai rapide, din Moldova, Rusia, Ucraina, Bielorusia, Israel și Bulgaria.   

Vicepreședintele Federației Române de Automobilism, argeșeanul Cătălin Nicolaescu, a reușit să stabilească un protocol cu șeful Federației Moldovene de profil prin care în calendarul de competiții de anul viitor să fie organizate și în România o serie de etape comune cu piloții moldoveni. Și astfel, dacă cele două foruri sportive vor reuși să găsească puncte comune, nu este exclus ca în Argeș să fie organizată o competiție internațională cu piloți cel puțin din România și din Moldova, dacă nu și din alte țări.
Pe lângă experiența acumulată într-o competiție sportivă, cea mai mare reușită a fost aceea a unui acord pentru organizarea în țara noastră a unei competiții la care să participe și piloții moldoveni. 
Weekendul acesta, delegația României de Rally Cross a reprezentat FRAS la o competiție extrem de spectaculoasă și bine pregătită, derulată la Chișinău, pe un traseu de viteză. A fost un public foarte numeros, în jur de 10.000 de persoane au asistat la manșele finale. România a avut trei mașini în competiție și lucrul cel mai benefic a fost întâlnirea cu reprezentanții federației moldovene. Am avut deosebita plăceresă mă întâlnesc cu președintele Federației de Automobilism Sportiv, fost sportiv, care păstorește Federația moldoveană de 3 ani de zile. Am stabilit un program viitor în care să sincronizăm câteva etape ale campionatului Rally Cross al României cu cel din Moldova și să dăm o conotație internațională a evenimentelor pe care le vom organiza împreună.
În Moldova, autocrossul este reprezentat foarte bine, sportivii sunt foarte bine pregătiți, mașinile sunt foarte scumpe și puternice, iar competițiile sunt la nivel mondial, pot spune - Cătălin Nicolaescu, vicepreședinte FRAS

Chiar dacă nu au reușit performanțe importante, Gigi Ticuță, Mihai Berbecaru și juniorul Alexandru Gheorghe au punctat experiența unei competiții internaționale unde au venit piloți extrem de bine pregătiți cu mașini foarte scumpe și extrem de puternice.

 

 Pentru mine este al patrulea an în care particip la campionatul moldovean. Am mers cu un Megan RS, am avut ceva probleme la cutia de viteze. Una peste alta a fost foarte frumos, este un nivel mult mai ridicat față de ce se întâmplă la nivel actual la noi. Sigur, și noi vom încerc să creștem valoric. Sperăm să reușim să facem câteva etape comune, la nivel balcanic - Gigi Ticuță, Procar Racing Pitesti:

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.