Importanţi oameni din fotbalul românesc, condamnaţi în Dosarul Transferurilor din Belgia

By Noiembrie 10, 2016 648

Fostul impresar Ioan Becali, fostul acţionar dinamovist Cristian Borcea şi fostul fotbalist Liviu Ciobotariu au fost condamnaţi, joi, de un tribunal din Liege la câte şase luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală, în dosarul transferurilor efectuate de Standard Liege, între 1999 şi 2004. Este vorba despre un dosar similar cu cel al Transferurilor din campionatul intern, derulat însă în Belgia.
Cei trei oameni de fotbal din România au primit amenzi de câte 11.000 de euro şi le-au fost confiscate sume de câte 24.000 de euro, informează 7sur7.be, potrivit news.ro.
Contactat de News.ro, antrenorul Liviu Ciobotariu a declarat că nu a primit nicio înştiinţare privind această sentinţă: "Cunosc cazul, dar nu am fost înştiinţat de vreo condamnare şi nu pot să comentez în momentul de faţă".

Becali, Borcea, Ciobotariu şi alte persoane importante din fotbalul belgian, printre care Luciano D'Onofrio, Alphonse Costantin, Michel Verschueren, Ivica Mornar, Pierre Delahaye, Pierre François şi Michel Preud'homme, au fost trimişi în judecată, în 2014, fiind acuzaţi de fals, uz de fals, abuz de bunuri sociale şi fraudă fiscală, într-un dosar care se referă la transferurile efecutate de clubul Standard Liege în perioada 1999-2004.
Potrivit procurorilor, un mecanism de facturare a permis fraudarea fiscului belgian şi sustragerea de la plata impozitelor pe transferuri în cazul mai multor fotbalişti, prin vărsarea unor importante sume de bani, care reprezentatau idemnizaţiile lor, în conturile unor societăţi.

Cristian Borcea şi Ioan Becali au fost judecaţi şi condamnaţi în martie 2014 şi în dosarul transferurilor de jucători din România, la câte şase ani şi patru luni de închisoare. Borcea se află încă în penitenciar, în timp ce Becali a fost eliberat condiţionat, în septembrie, după ce a executat doi ani şi şase luni din pedeapsă.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.