Real Madrid, Campioana Europei

Real Madrid a câștigat, pentru a XI-a oară, finala UEFA Champions League.

La Milano, Real Madrid și Atletico Madrid au mers umăr la umăr. La fluierul final al timpului regulamentar, scorul a fost de 1-1. Deși jucătorii Realului aveau probleme medicale, Atletico nu a forțat, preferând loteria loviturilor de departajare. Din păcate pentru echipa lui Simeone, Juanfran a ratat una din lovituri și Cristiano Ronaldo, care a prestat un joc foarte slab, a reușit să marcheze golul decisiv care aduce în vitrina Realului cel de-al unsprezecelea titlul de campioană a Europei, cu scorul de 5-3.

Prima mare ocazie a partidei i-a aparţinut lui Benzema, care în minutul şase a şutat din faţa porţii, însă Oblak a intervenit excelent şi a respins.

Sergio Ramos a deschis scorul în minutul 15, după o centrare trimisă în careu de Kroos. Mingea a fost deviată cu capul, pe spate, de Bale, iar Ramos a trimis mingea în plasă. Reluările au arătat însă că fundaşul spaniol era în poziţie de ofsaid!

După gol, Realul a prefarat să facă un joc de posesie, iar Atletico a suferit mult în faza de construcţie şi nu a ameninţat poarta lui Navas decât prin şuturile de la distanţă expediate de Griezmann.

Simeone a mizat pe cartea atacului în cea de-a doua repriză şi după pauză l-a introdus pe Carrasco în locul lui Fernandez.

Jocul lui Atletico s-a îmbunătăţit considerabil, iar elevii lui Simeone au beneficiat de un penalty imediat după pauză, dar Griezmann a trimis în bară. În minutele următoare, Savici, Koke şi Saul au trecut şi ei pe lângă egalare.

Realul a echilibrat situaţia în cea de-a doua parte a reprizei. În minutul 70, Benzema a scăpat singur cu Oblak, însă portarul lui Atletico a fost de netrecut.

În minutul 78, Ronaldo şi Bale au ratat la aceeaşi fază, iar la atacul următor Atletico a reuşit egalarea prin Carrasco, după o centrare din prima expediată de Juanfran.

În prelungiri, jucătorii Realului au avut probleme fizice după ce Zidane a epuizat schimbările pe parcursul timpului regulamentar. Jucătorii au acuzat crampe pe parcursul celor două reprize de 15 minute, iar meciul a ajuns la loviturile de departajare.

La loteria penalty-urilor s-a mers cap la cap, iar finala a fost decisă de ratarea lui Juanfran, penultimul executant al lui Atletico.

Zinedine Zidane este primul antrenor francez care cucereşte Liga Campionilor şi intră în categoria selectă a celor care câştigă trofeul atât în calitate de jucători, cât şi ca antrenori.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.