Un român a depășit cu o mașină de stradă recordul de viteză pe Transfăgărășan deținut de un Ferrari

By Octombrie 01, 2016 6102

Un pilot român de raliuri a reuşit să doboare recordul de viteză stabilit anul trecut în România de un pilot italian, cu un Ferrari, pe cea mai spectaculoasă rută montană: Transfăgărăşan.

Cu o maşină de oraş, mai exact o Skoda, Andrei Mitraşcă a reuşit să parcurgă distanţa de 12 kilometri dintre Cascada Bălea şi Lacul Bălea în doar opt minute şi 26 de secunde.
Rezultat de Cartea Recordurilor cu un Ferrari pe Transfăgărășan


Vechiul record era de 9 minute şi 13 secunde. Pilotul român este multiplu campion naţional la raliu. El l-a provocat pe pilotul italian la o cursă în doi pentru doborârea actualului record. "Da, am avut nevoie sa o fac. Neparticiparea la Pikes Peak de anul acesta a trebuit sa o umplu cu ceva. Asa ca am sunat cativa prieteni si le-am zis "Hai sa luam recordul Ferrari-ului!". Am inchis Transfagarasanul, am cronometrat o singura urcare si am coborat timpul de referinta de la 9m13s la 8m26s. A fost o armata de oameni in spate. Eu primesc acum felicitari dar nu am facut decat sa vin cu o idee. [..] Sunt multumit. As vrea sa vina cat mai repede altcineva, sa bata timpul asta. E pacat sa ramana asa...", a scris ulterior pe pagina sa de Facebook Andrei Mitrașcă.

Exclusiv: Andrei, primul român în „Cursa spre nori” și legătura lui cu Argeșul


Sursa foto: facebook

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.