Video! Finală dramatică la Melbourne! Simona Halep a pierdut finala la Australian Open și numărul 1 WTA

By Ianuarie 27, 2018 2225

Simona Halep a pierdut a treia finală de Mare Şlem a carierei! Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a fost învinsă cu 7-6 (2),3-6, 6-4, de daneza Caroline Wozniacki, numărul 2 WTA, sâmbătă, la Melbourne, într-o finală memorabilă la turneul Australian Open. Cu această finală, Simona pierde și locul 1 mondial în ierarhia WATP. Simona a avut și mai multe probleme medicale.
Într-o finală dramatică, la Melbourne, Halep a mers umăr la umăr cu Caroline Wozniacki. A pierdut însă meciul pe ultimele trei game-uri. Mai proaspătă,  Wozniack a reușit să îi fure Simonei titlul. Românca pierde și primul loc în clasamentul Mondial WATP.  Meciul a durat 2 ore şi 53 de minute. Este a treia finală de Grand Slam pierdută de Halep, după cele două de la Roland Garros.
 
Uzată fizic după disputele maraton cu Lauren Davis şi Angelique Kerber, compatrioata noastră a  tras de ea cât a putut în partida de sâmbătă, cu Wozniacki. Oboseala şi suferinţa i s-au putut citi Simonei pe chip încă din finalul primului set, dar constănţeanca nu a cedat, ci s-a agăţat de fiecare minge.

În setul secund chiar a chemat doctorul, pentru a-i lua tensiunea arterială, dar a continuat şi a egalat situaţia la seturi. A pierdut în final, însă nu i se poate reproşa nimic. Fosta mare jucătoare Pam Shriver spunea chiar că Wozniacki ar trebui să-i mulţumească lui Kerber pentru victorie, deoarece nemţoaica a fost cea care a chinuit-o pe Halep în semifinala de vineri.

A fost una dintre cele mai frumoase finale din istoria recentă a Australian Open, prima după 1980 în care s-au întâlnit două jucătoare care nu au mai câştigat până acum un turneu de Grand Slam. A făcut-o acum Wozniacki, care îi va lua lui Halep şi fotoliul de lider mondial. Cât despre Simona, ea are în continuare uşile deschi, iar minunea s-ar putea întâmpla în primăvară, la Roland Garros.
 

 Simona Halep - Caroline Wozniacki este prima finală de turneu de Mare Şlem din Era Open în care se întâlnesc două sportive care au salvat cel puţin o minge de meci în precedentele şase partide. Românca este prima jucătoare din istorie care ajunge la meciul de titlu la acest nivel după ce a salvat pe parcurs mingi de meci în două partide.
Numărul 1 şi numărul 2 mondial nu s-au mai întâlnit într-o finală în tenisul feminin din 2015, iar ultima finală de la Australian Open între primele două favorite s-a consumat tot în 2015, când #1, Serena Williams, a învins-o pe Maria Şarapova.

Mi-am dorit foarte mult să câștig, dar Caroline a fost mai bună astăzi! Cu siguranță voi lupta, mai am mulți ani în față și sunt sigură că voi mai avea parte de o astfel de provocare. Vreau să le mulțumesc echipei mele, familiei și oamenilor care ne privesc acasă. Poate a patra oară va fi cu noroc. Mulțumesc tuturor pentru sprijin! Ați fost miniunați! Totdeauna este plăcut să joci în fața dmneavoastră și sper să revin din nou tot în această fază! - SImona Halep.

Ultima și singura româncă învingătoare într-un turneu de Grand Slam este Virginia Ruzici, care în 1978, la Roland Garros, ridicase deasupra capului trofeul.

Simona a mai disputat două turnee de Grand Slam. Ambele au fost la Roland Garros și au fost pierdute cu 6-4, 6-7, 6-4, în 2014, în fața Mariei Sharapova, și cu 4-6, 6-4, 6-3 anul trecut, în fața Jelenei Ostapenko.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.