Video! Pilotul Adrian Răspopa a murit după un accident grav la Raliul Iașiului

Veste tragică! Pilotul Adrian Răspopa, care era și organizator al Raliului Moldovei, și-a pierdut viața în urma unui accident grav care a avut loc de pe a doua probă specială de la Raliul Iașului. Transportat cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență, acesta a fost operat, însă din cauza rănilor grave, nu a mai putut fi salvat.

Conducerea competiției a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfașurare și anularea etapei.

Imediat după impact, el a intrat în comă și a fost transportat de urgență la spital, cu ajutorul unui elicopter.

La Spitalul „Sf.Spiridon” din Iași, medicii l-au resuscitat timp de două ore, au intervenit chirugical și „au făcut tot ce e medical și omenește posibil, dar nu l-au putut salva”, a spus Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD.

Conducerea Federației Române de Automobilism Sportiv, prezentă la fața locului, este în aceste momente alături de cei apropiați lui Adi și de sportivi în zona creată pentru Parcul Închis unde se păstrează un moment de reculegere. La nivelul Consiliului Federal, s-a creat o comisie pentru a analiza circumstanțele și modul de intervenție la locul accidentului.

Pe locul 2 la general după PS1 la Raliul Iașului, echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) a avut o ieșire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu. Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi. 
Adrian Răspopa a avut nevoie de intervenția medicilor, a fost stabilizat și e transportat de urgență la spital. Cosmin Diacu este în afara oricărui pericol, dar are nevoie de investigații suplimentare, a informat FRAS pe pagina oficială.

 “Pilotul se află în stare critică, în șoc hipovolemic și comă postresuscitare, este intuibat, ventilat mecanic. Se fac investigații în ceea ce privește resuscitării și intrării în operație. Sunt leziuni severe la nivelul bazinului și a abdomenului și cranio-cerebral. Se fac eforturi susținute pentru menținerea în viață”, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD, pentru Ziarul de Iași, înainte ca Răspopa să piardă lupta pentru viață.
Adrian Răspopa era unul dintre cei mai apreciați piloți din campionatul național de raliuri.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.