Video! Simona Halep, din nou în finala Roland Garros! Vezi cele mai tari faze

Simona Halep ajunge în finala Roland Garros, după ce a învins-o pe Garbine Muguruza, numărul 3 WTA, în două seturi, 6-1, 6-4. Simona Halep, numărul 1 WTA, a învins-o într-o oră și 32 de minute pe fosta câștigătoare la Roland Garros, spaniola de 24 de ani Garbine Muguruza.

Pentru calificarea în finală la Roland Garros, Halep este recompensată cu 1,12 milioane de euro şi cu 1.300 de puncte WTA. Dacă va câştiga trofeul, va primi 2,2 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.
Simona joacă a patra finală de Grand Slam din carieră și își păstrează locul 1 mondial. În sferturi, Simona a trecut de fostul lider mondial Angelique Kerber, într-un meci dramatic în care a pierdut primul set. Este al doilea an consecutiv în care românca ajunge în finală la Roland Garros, și a treia jucată în capitala Franței. În 2014, Simona era învinsă de Maria Șarapova, iar anul trecut, de revelația turneului, letona Jelena Ostapenko.
Anul acesta, românca a jucat o altă finală de Grand Slam, la Australian Open, unde a fost învinsă de Caroline Wozniacki.

Simona Halep joacă finala împotriva americancei Sloane Stephens, câștigătoarea US Open de anul trecut, care a trecut în semifinală de o altă americancă, finalista de anul trecut de la Grand Slam-ul american, Madison Keys.
"Sunt fericită că am șansa să joc încă o finală aici, la turneul meu de Grand Slam favorit. Voi face tot ce pot și sper să fiu mai bună decât anul trecut", a afirmat liderul mondial imediat după meci.
"Sunt foarte, foarte fericită că am câștigat acest meci. A fost foarte important pentru mentalul meu, de fapt, să știu că pot câștiga împotriva unor adversare atât de puternice, împotriva unor jucătoare atât de bune. Am dat totul pe teren, cred că am jucat, din nou, unul dintre cele mai bune meciuri ale mele pe zgură. Cu acești spectatori era chiar dificl să renunț. Vă mulțumesc tuturor! Este minunat să joc aici!", a declarat Simona Halep imediat după meci, la interviul de pe teren.
Simona Halep s-a desprins la 5-0 în primul tur, pe care l-a dominat categoric. La acest scor, Halep și-a pierdut serviciul, dar a câștigat setul pe serviciul ibericei, după 38 de minute. "Știam că trebuie să fiu agresivă, că trebuie să joc rapid. Totul a decurs foarte bine pentru mine. Am fost puternică pe picioare și în plan mental. Loviturile mele au fost, unele dintre ele, puternice. Am avut încredere că pot juca din primul minut al meciului până în final tot așa" , a explicat Simona. Liderul mondial a început bine şi actul secund, și-a făcut serviciul, dar Muguruza a revenit în meci şi a reuşit să ia trei ghemuri la rând. Iberica a condus cu 4-2, dar sportiva noastră recuperat și a egalat la 4.
Ghemul 9 a fost unul foarte lung, de peste 13 minute. Simona a salvat trei mingi de break şi a preluat conducerea, scor 5-4. A încheiat meciul ca un lider mondial, cu break la zero. Simona Halep a reușit în acest meci un as și a comis 4 duble greșeli, în timp ce Muguruza a avut tot un as și doar o dublă greșeală. Iberica a stat mai bine la primul serviciu în teren, având un procent de 56% față de 57% Halep, dar sportiva noastră a fost mai bună la punctele făcute cu cele două servicii, 61%-48%, respectiv 50%-38%, la puncte reuşite la fileu (80%-63%), la punctele de break transformate (60%-25%). Simona Halep a avut 16 lovituri direct câștigătoare, iar Muguruza-14, a comis 24 de erori neforţate, față de 31 ale ibericei și a reușit în total 70 de puncte, față de 55 adversara sa.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.